Tipul Programului: Calificare

Durata totala a programului: 720 ore (din care 240 ore teorie si 480 ore practică)

Chelnerul (ospătarul) asigură servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, într-un local de alimentaţie publică.

Se ocupa in principal cu:

  • promovarea produselor si serviciilor unitatii, 

  • preluarea comenzilor clientilor, 

  • servirea preparatelor culinare si a bauturilor, 

  • incasarea contravalorii serviciilor oferite, 

  • pregatirea locului de servire pentru o noua comanda, 

  • mentinerea unui mediu de munca sigur si curat, 

  • organizarea cadrului general de deschidere, 

  • desfasurare si inchidere a activitatii locului de servire

La sfarsitul cursului se vor dobandi urmatoarele competente:

  • Comunicarea interactiva la locul de munca

  • Efectuarea muncii in echipa

  • Aplicarea NPM si PSI

  • Mentinerea unui mediu de munca sigur si curat

  • Organizarea locului de munca

  • Incasarea contravalorii serviciilor oferite

  • Pregatirea locului de servire pentru o noua comanda

  • Preluarea comenzilor clientilor

  • Servirea preparatelor culinare si a bauturilor