Tipul Programului: Calificare

Durata totala a programului: 360 ore (din care 120 ore teorie, 240 ore practică)

Documente necesare pentru inscriere: Carte de identitate, Certificat de nastere, Certificat de casatorie (unde este cazul), Diploma de studii (minim invatamant gimnazial), Adeverinta medicala cu mentiunea apt de curs.

Cursul de Lucrator in Comert este conceput pentru a pregati participantii pentru a lucra eficient in domeniul comertului si vanzarilor.

Cursul acopera diverse aspecte ale activitatilor din industria comerțului, inclusiv:

• Tehnici de vanzare si negociere : Participantii invata abilitati de comunicare si persuasiune pentru a oferi clientilor o experienta placuta si pentru a indeplini obiectivele de vanzare ale companiei.
  • Servirea clientilor: Cum sa interactionezi cu clientii, sa le oferi asistenta si sa rezolvi problemele lor
  • Cunostinte despre produse: Cursul include invatarea detaliata a produselor sau serviciilor oferite de companie, astfel incat lucratorii in comert sa poata oferi informatii precise si utile clientilor
  • Comunicare eficienta: Abilitati de comunicare verbala si non-verbala pentru a comunica clar si eficient cu clientii si colegii de munca
  • Gestionarea stocurilor: Participantii invata despre procesele de recepție, stocare si gestionare a produselor iîn magazin, asigurandu-se ca acestea sunt intotdeauna disponibile si expuse corespunzator
  • Lucrul cu sistemele de plata: Cum sa utilizezi casele de marcat, terminalele de plata si alte sisteme de procesare a tranzactiilor
  • Promovarea vanzarilor: Strategii pentru a promova produsele si a creste vanzarile, inclusiv tehnici de upselling si cross-selling
  • Servicii pentru clienti: Cursul include instruire despre modul de tratare a plangerilor si solicitarilor clientilor, precum si dezvoltarea abilitatilor de rezolvare a problemelor.

Cursul ofera sesiuni practice in care participantii aplica cunostintele teoretice in situatii practice similare cu cele intalnite intr-un mediu de lucru real. Aceste exercitii practice permit dezvoltarea abilitatilor si increderea in interactiunea cu clientii si gestionarea sarcinilor specifice.

Cursul poate include si o componenta care acopera aspecte legale si etice ale comertului, cum ar fi politica de confidentialitate, respectarea drepturilor consumatorilor si standardele etice in vanzari si publicitate.

Participanții care finalizeaza cu succes cursul pot obtine un certificat recunoscut, care atesta competențele lor in domeniul comertului si vanzarilor. Acest certificat poate spori sansele de angajare in industria comertului si poate servi ca baza pentru dezvoltarea ulterioara a carierei in acest domeniu.

Cursul de Lucrator in Comert ofera participantilor o pregatire cuprinzatoare pentru a lucra in diverse roluri din industria comertului, pregatindu-i pentru a raspunde eficient cerintelor si nevoilor clientilor si contribuind la succesul si creșterea companiilor din acest domeniu. Competentele profesionale dobandite in urma absolvirii cursului sunt urmatoarele :

• Aplicarea normelor de sanatate si securitate in munca
  • Asigurarea calitatii
  • Asigurarea cadrului general de desfasurare a activitatii punctului de vanzare
  • Realizarea vanzarii
  • Intocmirea situatiei vanzarilor si raportarea acesteia
  • Actualizarea stocurilor de produse